Minecraft Server Kurma Nedir? Nasıl Yapılır?

Avatar for Sponsorlu İçerik

Tarih:

Sponsorlu İçerik
Minecraft Server Kurma Nedir?

Minecraft, yılların eskitemediği oyunlar arasında yer almaktadır. Bırakılmaz, ara verilir tarzı oyunlardandır. Tabii ki şu zamanlarda daha çok online olarak oynanmaya başladı. Bu durumla beraber Minecraft için server kurma istekleri arttı. Biz de sizlere bu yazımızda Minecraft server kurma ve sunucu kiralama hakkında bilgiler vereceğiz.

Minecraft server kurmak aslında geniş bir konu. Temelde kendi arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz basit sunucuları ücretsiz sunucularla sağlayabilirsiniz ancak biz bu yazımızda daha çok büyük oyunculara ulaşmayı amaçlayan sunuculardan bahsedeceğiz.

Minecraft Server Kurma

Minecraft Server Kurma

Nasıl sunucu kurulacağına geçmeden önce bu sunucuların ne olduğundan bahsedelim. Minecraft gibi oyunlarda kullanılan sunucuların her biri bilgisayarınız gibi teknik özelliklere sahiptir. Zaten az kişili sunucu için kendi bilgisayarınızı da sunucu olarak kullanabilirsiniz. Ancak büyük sunucular için sunucu hizmeti sağlayan firmalardan kiralamanız gerekecektir.

Bir sunucu kiralamak için çeşitli hosting firmaları tarafından paketler satılmaktadır. Bu tarz siteleri kontrol ederek size en uygun sunucu hizmetini satın alabilirsiniz. Bu sitelerden sunucu kiralayarak kurulumda da destek alabilirsiniz ve bu sayede Minecraft server kurma işlemini kolaylaştırabilirsiniz.

Sunucular için Gaming VDS ve Gaming Panel Nedir?

Minecraft şato

Minecraft için bir sunucu kiralayacağız ancak hangi alt yapıyı seçmeliyiz? Bu altyapılar arasındaki farklar oldukça sorulmakta. Bu altyapılar Gaming PANEL ile Gaming VDS olarak adlandırılmakta. Bu seçenekler sizin sunucuyu nasıl yönetmek istediğinizi belirleyecektir.

Gaming Panel nedir; server açmada yeni olan kişiler için oldukça ideal bir yapıdır. Eğer daha önce bir sunucu açmamışsanız veyahut bu konu hakkında bilginiz yoksa Gaming Panel‘i seçmeniz daha doğru olacaktır. Bunun sebebi ise bir server kurduğunuzda uğraşmanız gereken birçok ayar ve dosya vardır. Sunucuyu kiraladığınızda yapmanız gereken işlemlerin hepsi otomatik bir şekilde yapılır eğer bu altyapıyı kullanırsanız.

Gaming Vds nedir; bu yönetim sistemi daha çok tecrübeli kişiler için idealdir. Daha profesyonel anlamda sunucunun tüm kurulumunu yönetebileceğiniz bir sistemdir. Kendi bilgisayarınızda gezer gibi sunucunuzu yönetebilirsiniz. Tüm ayarları ve dosyaları dilediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.

Gaming Vds, profesyonellerce en çok tercih edilen sistem olsa da iş yükü fazladır. Sunucuyu kiraladığınızda serverın kurulumundan, güncellemesinden ve ayarlarından tamamen siz mesul olursunuz. Bu da Gaming Panel‘e göre daha çok iş yükü demek.

reklam

Oyun Serverları Nasıl Yönetilir?

Oyun Serverları Nasıl Yönetilir?

Bu başlık aslında bir önceki başlığımızın devamı niteliğinde diyebiliriz. Panel ve VDS olarak iki adet yönetim sistemimiz bulunmaktadır. Panel daha çok kullanıcı kolaylığı için önceden kurulmuş ve daha kısıtlı bir server içerir. Vds ise tüm kurulumu ve ayarını yapabileceğiniz 2. bilgisayar görevini görür.

Yazımızda Minecraft sunucu kiralama işleminden bahsettik. Genelde bir sunucu kiralarken paketlerde yönetim sisteminizi seçebilirsiniz. Zaten firmalar paketlerde “Vds sunucu” veya “Panel sunucu” olarak belirteceklerdir. Yazımızda bahsettiğimiz sitelerde de vds satın al adı altında birçok paket görebilirsiniz. Kendinize göre paket seçebilir veya ilerde yükseltebilirsiniz.

Bu yazımızda genel olarak sizlere Minecraft için büyük bir sunucuyu nasıl kurabileceğinizden bahsettik. Sizler internette bu hizmeti ücretsiz veren sitelerle sunucu kurabilirsiniz. Ancak tabii ki hiç bir ücretsiz server büyük oyuncu kitlesi için yeterli olmayacaktır.Minecraft bedava server kurma konusunda da eğer isterseniz yeni bir yazı yazabiliriz. Sorularınızı ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.


Bu bilgileri kaybetmemek için CTRL + D tuşuna veya URL kısmında yer alan yıldız işaretine tıklayarak sayfaya yer işareti ekleyebilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.