Oyun

Valorant En İyi Ajanlar

Son güncelleme:

Yazar:

Valorant benzersiz yeteneklere sahip birçok ajana ev sahipliği yapar. Bu kılavuzda hangi aracıların en iyi olduğunu ve hangilerinin diğerleri kadar güçlü olmadığını açıklayacağız.

Valorant, çeşitli oyun tarzlarına hitap eden birçok ajana ev sahipliği yapıyor ancak hangileri en güçlüsü? Aşağıdaki bölümlerde oyundaki tüm aracıları kapalı betadaki güçlerine göre sıralayacağız.

Oyun geliştikçe bu listenin önemli ölçüde değişeceğini belirtmekte fayda var. Ayrıca, gerçekten söz konusu olduğunda, tüm temsilciler doğru ellerdeyken güçlüdür bu nedenle bu kılavuzu, katı, nesnel bir yasa değil, normal bir kılavuz olarak alın.

Valorant En İyi Ajanlar Listesi

İşte Valorant‘ta oynanacak en iyi ajanlar sıralamamız. Riot oyunda ince ayarlar yaptıkça bu listenin büyük ölçüde değişmesini bekleyin.

1. Breach

Valorant En İyi Ajanlar

Bir duvar varsa, bu adam onu ​​kesinlikle seviyor. Onlara yapışacak flaş bombaları ve hatta diğer taraftaki düşmanları sarsacak depremleri ateşleyebilir. Yeteneklerinin birçoğunun açılma süresi uzun olsa da, hem bir siteye saldırmak hem de savunmadaysanız karşı saldırı yapmak için harikadır.

Breach‘in yeteneklerinin birçoğu gözden uzak olabileceğinden, alıcı taraftaysanız karşı koymak inanılmaz derecede zordur ve eğer onlar tarafından vurulmuşsanız, siz de ciddi şekilde zarar görürsünüz.

Breach‘in tek dezavantajı, harita bilginizden ve ekibinizle senkronize olup olmadığınızdan kaynaklanır. Yeteneklerinin tümü çevreyi iyi bir şekilde kullanır, bu nedenle beklenti, her haritaya ilişkin samimi bilgiler ve ekibinizden gelen bilgilerle bunlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Son olarak, yetenekleri müttefikleri de engelleyebileceğinden, takım arkadaşlarınızla koordineli çalıştığınızdan emin olun, bu yüzden belirtme çizgilerini tamamladığınızdan emin olun.

2. Cypher

Valorant En İyi Ajanlar

Cypher, düşmanın ilerlemesini yavaşlatmak ve bilgi toplamak için tuzaklar kurmakla ilgilenir. Bu şekilde daha destekleyici, savunmacı bir rol oynar.

Birçok yönden, yalnız başına bir bomba alanını tamamen kapatabilir! Tuzaklarından ve cihazlarından kaçmak zordur.

Cypher, bu tuzakları en iyi şekilde nereye yerleştireceğinizi bilmekten ve dikkatinizi onlarla oyun arasında mükemmel bir şekilde dengelemekten ile iyi oynanır.

3. Omen

Valorant En İyi Ajanlar

Omen, duvarlardan geçecek dumanlarla harita kontrolünü elde etmek ve bir düğmeyi tıklatarak boşlukları doldurmasını veya düşmanları şaklatmasını sağlayan bir ışınlanma manevrasıyla ilgilidir.

İki yetenek gerçekten parlıyor. Birincisi, dumanı dipsiz ve son derece etkilidir. İkincisi, flaşı, alıcı tarafta gerçekten sorunlara neden olabilir. Süper hızlıdır, duvarlardan geçer ve doğru hedeflenirse çok büyük mesafeleri katedebilir. Beklenti ve konumlandırmanın dışında, bu yardımcı programa karşı gerçekten herhangi bir karşı oyun yok ve onu şu anda süper güçlü yapan şeyin bu olduğunu düşünüyoruz.

Omen‘in ultisi, haritada bir yer seçip oraya seyahat etmesini sağlar. Düşman ekibine gizlice yaklaşmak harikadır ve sevinç patlamasına neden olur.

4. Sova

Valorant En İyi Ajanlar

Sova’nın toplama becerisi, ok kurulumlarını öğrenenlerin, ‘duvar hackleme’ araçlarıyla bir takımı tamamen parçalayabilecekleri noktaya kadar benzersizdir. Nihai gücünün küresel doğası da büyük ölçüde karşı oynanmadığı için oldukça bozuldu – ya kaçmak ya da ölmek.

İşte yeteneklere ve neden bu kadar güçlü olduklarına hızlı bir bakış.

Sova‘nın keşif oku, düşmanın konumlarına kısaca ışık tutan güçlü bir araçtır. Kolayca karşı koyulabilir olmasına rağmen, oldukça düşük bir soğuma süresine sahiptir ve herhangi bir aktivite almasanız bile bol miktarda bilgi sunar.

Bir başka görme aracı da, harita etrafında kısa bir mesafe uçabilen ve etiketlenmiş düşmanları periyodik olarak ortaya çıkaran bir dartla donatılmış pilotluk Owl Drone’dur. Yine, bu şey ekibiniz için çok fazla bilgi toplayabilir ve sizi hiçbir şekilde tehlikeye atmaz. Bir köşeyi dönüp siteye ücretsiz göz atmak gibi düşünün.

Sırada, patlama sırasında AoE hasarı veren Şok Ok’u var. Kullanılabilirlik açısından muhtemelen cephaneliğindeki en zayıf yetenek, ancak bazı senaryolarda hala kullanışlıdır. Örneğin, bir düşmanın bir noktaya saplandığını biliyorsanız, onları dışarı atmak için ateş edebilir, hatta şanslıysanız bir öldürme bile alabilirsiniz.

Son olarak Sova, haritada dolaşan ve hasar veren üç güçlü ok atabilir. Bunlar, diğer yetenekleriyle eşleştirildiğinde oldukça güçlüdür, çünkü nerede olduklarını bilirseniz, onları doğrudan düşmanlara gönderebilirsiniz. Genel olarak, rotasyonlar, yeniden çekimler ve benzerleri için hızlı bilgi parçacıkları almak için harika. Doğru ellerde yıkıcı.

5. Brimstone

Valorant En İyi Ajanlar

Brimstone’u oyuna yeni başlayan oyuncular için harika bir karakter olarak gördük, çünkü yeteneklerini anlaması ve uygulaması kolayken masaya makul bir miktar getirmeye devam ediyor.

Brimstone, üç sis bombasının aynı anda bulunduğu konuma yakın bir yere inmesini tam olarak istediğini tam olarak belirleyebiliyor ve bunu bir alanı savunurken son derece yararlı bulduk. Bununla birlikte, takım arkadaşlarını korumak ve rakibi atmak için bir sahayı zorlu açılardan görmeyi engellemeye çalışırken de kullanılabilir. Artı, kullanımı basit. Kelimenin tam anlamıyla küçük bir harita açarsınız, düşmelerini istediğiniz yere tıklarsınız ve kısa bir gecikmeden sonra gökten düşerler.

Brimstone’un diğer yeteneklerinden biri, haritanın oldukça uzaklarından ateşlenebilen bir molotofdur ve rakipleri tuttuklarını bildiğiniz noktalardan çıkarmak için yararlı olabilir. Ayrıca etkisiz hale getirmeyi geciktirmek için yerleştirilmiş bir bombayı da vurulabilir veya bir itmeyi geciktirmek için dar noktalarda kullanılabilir, böylece takımınız savunma için birkaç saniyeye sahip olur.

Ayrıca inanılmaz olmayan bir Stim Paketi de var, kendinize fazladan avantaj sağlamak için sağlam bir seçenektir ancak hiçbir şekilde gerekli değildir.

Brimstone’un Orbital Strike’ı, düşmanın nerede konumlandığını biliyorsanız harikalar yaratır. Eğer geliyorlarsa, onları bölmek için aşağıya düşürebilirsiniz, kolay bir öldürmeyi garantilemek için doğrudan öldürebilirsiniz.

6. Killjoy

Killjoy Valorant

Killjoy sandığımız kadar güçlü değil ama yine de iyi bir seçim. Cihazları bilgi toplamakta veya bomba sahalarını kilitlemekte harikadır ve el bombaları düşmanları gerçekten zor noktalara itmeyi durdurabilir veya zorlayabilir.

Cihazlarınızın nereye yerleştirileceğini tahmin eden bir takıma karşı gelirseniz, zor bir dönem geçirirsiniz. Her şeyi sürekli karıştırmanız gerekir, aksi takdirde modası geçmiş olursunuz.

7. Raze

Raze Valorant

Bir takıma fazla fayda sağlamıyor ancak hücum yetenekleri rakipsiz. Boombot‘u, düşmanları güvenli bir şekilde keşfetmesini sağlar ve C4-esque yeteneği, bir haritanın etrafındaki noktalara kadar tespit etmek için kullanılabilir.

Sıçrama ile düşmanları hızlı bir şekilde öldürebilen roketatarını da unutmayalım.

Oyunlarımızda, Raze‘in en değerli varlığının misket bombası olduğunu gördük. Büyük hasar verirler ve düşmanları yok etmek, onları bitirmek için harikadırlar.

8. Jett

Jett Valorant

Kadrodaki en mobil temsilci olan Jett, ulaşılması zor noktalara ayak uydurmak ve kötü açılardan yararlanmak için harikadır. Attığı çizgi ona siperin içine girip çıkma veya bıçaklarıyla birlikte kullanma yeteneği verir, bu onu hem vurması inanılmaz derecede zorlaştırır hem de kaçması imkansız hale getirir.

Jett ayrıca dar durumlarda görüşü gizlemek için harika olan bulut patlaması dumanlarıyla küçük bir yardımcı program sunuyor.

Ayrıca yeni başlıyorsanız, etkili bir şekilde kullanmanın oldukça zor olduğunu da söyleyebiliriz. Tüm yetenekleri, duman bombasının hızla etkinleşmesini engelliyor ve bir kez taahhüt verdiğinizde geri dönüş yok. Artı, bunlardan gerçekten en iyi şekilde yararlanmak için, onu birleştirmek isteyeceksiniz. Pratik yapın ve hesaba katılması gereken bir güç haline gelebilirsiniz. Oynadığımız birçok maçta, hızlı, agresif oyunlarla başımızı ağrıtan bir Jett var.

9. Viper

Viper Valorant

Viper’ın bu kılavuzdaki sıralaması onu kesinlikle kötü bir seçim yapmaz. Yeteneklerinin çoğu vizyonu belirsizleştirdiği, ancak onlara giren müttefiklere de zarar verdiği için, o sadece doğru ellerde oynanması gereken bir ajan.

İyi bir Viper, düşman ekibinin başını ağrıtabilir. Sadece noktaları bloke etmek için değil, aynı zamanda herhangi bir hasar almadan içeri girmesine izin veren zehirli duman bombalarını fırlatabilir. Muazzam zehirli ekranı görüşü tamamen böler ve devasa gücü, düşman için bomba alanını geri almayı inanılmaz derecede zorlaştırabilir.

10. Phoenix

Phoenix Valorant

CSGO‘ya benzeyen Phoenix‘in cephaneliğinde bir flashbang ve molotof var, bu da ona hücumda veya savunmada ciddi hasar vermesi için anında araçlar veriyor. Üstelik onun nihai özelliği, kullanımı basit ve kendinizi riske atmadan bilgi edinmenin harika bir yoludur.

Phoenix’in yeniden kullanılabilir yeteneği, Brimstone’un molotofuyla neredeyse aynı, ancak daha az menzile sahip bir ateş topudur. Bir tıkanıklığı engellemek ve genellikle takımlar için bazı baş ağrılarına neden olmak için uygundur, ancak en büyük gücünün ücretsiz bir iyileştirme aracı olduğunu gördük. Ateşli yetenekleri onu iyileştirir.

Phoenix’in flaş patlamaları ileri atılamaz veya nesnelerden sekmez ancak köşelerde sola veya sağa döndürülebilen kürelerdir. Eğer bir kutunun köşesinde ya da bir kapıda duruyorsanız, düşmanları anında patladıkları için şaşırtarak yakalamak için harikalar.

Phoenix’in ayrıca görüşü gizleyen ve haritanın bir bölümünü ikiye bölen bir ateş duvarı var, bu da düşman oyuncuların yaklaşmasını riskli ve kafa karıştırıcı bir olay haline getiriyor.

11. Sage

Sage Valorant

Zavallı Sage. Lansmanından bu yana sürekli vuruldu ve sonunda onu yakaladı. Artık seçilmesi gereken biri olarak yüce hüküm sürmüyor.

Yine de bir müttefiki canlandırma yeteneğinin onu denemeye değer kılan şey olduğunu söyleyebiliriz. Bu türünün tek yeteneğidir ve çok az çabayla çok fazla oyun değiştirme potansiyeli sağlar.

Bir müttefiki canlandırdığınızda, tamamen sizin lehinize bir tur atabilir ve sizi bir maça geri döndürebilir. Elbette donmuş bir etki alanı veya müttefikleri yükseltebilen bir duvar dahil olmak üzere başka harika araçları da var.

Unutmayalım ki, birini iyileştirmek için işaret edip üzerine tıklayabilir, bu da yakın bir raundda fark yaratabilir – özellikle de bir müttefikin ağır etiketlenmiş olabileceği tabanca. Bir takıma getirdiği miktar oldukça şaşırtıcı.

12. Reyna

Reyna Valorant

Reyna fena değil ama diğer Ajanların çoğu kadar masaya getirmiyor.

Reyna’nın Akya’sı (yüzen göz küresi), düşman ekiplerini onu vurmaya veya sonuçlarına katlanmaya zorlarken gerçekten biraz hasar verebilir. Ayrıca herhangi bir hasar görmeden iyileşme veya yeniden konumlanma yeteneği ile başa çıkmayı daha da zorlaştırır.

Bunun dışında, flaşlarıyla nasıl başa çıkacağını bilen koordineli bir ekibe karşı iyi mücadele eder.

Diğer Valorant Yazılarımız

Valorant Rank Nasıl Çalışır? Nasıl Rütbe Atlanır?

Valorant Hile Kodları

Riot En İyi 100 Valorant Oyuncusunu Açıkladı

Valorant’ın Yeni Karakteri Skye Hakkında Her Şey

Valorant FPS Arttırma, Drop ve Donma Sorunu

Kaynak: metabomb.net/valorant/gameplay-guides/valorant-best-agents

Yorum Yazın

Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.

İlginizi çekebilir

Exit mobile version