LoL FPS Arttırma 2025
League of Legends‘ta FPS ile ilgili sorunlar mı yaşıyorsunuz? Bu kılavuzda sizlere 3 farklı LoL FPS Arttırma yöntemi göstereceğiz.
LoL Fps Arttırma Rehberi
League of Legends, piyasadaki en yoğun kaynak gerektiren oyunlardan değildir ancak işlemciniz veya GPU‘nuz eski ise veya sisteminiz genel olarak eskiyse, League of Legends‘ta düşük FPS alıyor olabilirsiniz. Belki de sisteminiz League of Legends’ı çalıştırabilecek kapasitededir ancak oynarken düşük FPS alıyorsunuzdur.
Bu nedenle sorununuz ister donanım sorunu, ister bir yazılım sorunu olsun bu kılavuzda League of Legends’ta FPS‘inizi artırmanın beş yolunu bir araya getirdik.
1. LoL Oyun İçi Ayarları Değiştirin
İlk olarak oyun içi video ayarlarınızı grafik menüsünden ayarlamak, herhangi bir oyunda yüksek FPS desteği almaya çalışırken atacağınız ilk adım olmalıdır. Grafik menüsündeki ayarları düşürmek, eski bir donanımla oynuyorsanız önemli bir FPS artışı sağlar.
Bu adımları yapmak için escape tuşuna basın ve “Video Seçeneğini” seçin. Yalnızca 5-10 FPS yavaşlamayla mücadele ediyorsanız, yalnızca birkaç ayarı değiştirmek isteyebilirsiniz. LoL‘deki kare hızınız dayanılmaz derecede düşükse (saniyede 20 FPS gibi) en iyi seçeneğiniz her şeyi “Çok Düşük” olarak ayarlamak (Kenar Yumuşatma ve Dikey Senkronizasyon‘u devre dışı bırakmak) en iyi yöntemdir.
Süper düşük bir FPS elde ediyorsanız, oyunun çözünürlüğünü de düşürebilirsiniz.
Devre dışı bırakıldıktan sonra FPS artışı sağlayabilecek bazı küçük HUD seçenekleri de vardır. Bunları, oyunu başlattığınızda escape tuşuna basarak ve “ARAYÜZ” menüsünü seçerek kontrol edebilirsiniz. “Gösterge Paneli animasyonlarını etkinleştir”, “Saldırıda Hedef Çerçevesini Göster” ve “Saldırı Menzilini Göster” özelliklerinin kapatılması, FPS‘inizin artmasını sağlayacaktır.
Unutmayın, oyun içi grafik ayarlarınızı değiştirmek aynı zamanda oyunun görsel kalitesini de düşürecektir. İyi haber şu ki, LoL grafik tabanlı bir oyun olmadığından, grafik ayarlarını veya çözünürlüğü düşürmenin büyük bir kaybı olmaz.
2. Video Sürücülerinizin Güncel Olduğundan Emin Olun
Sıradan bir PC oyuncusu değilseniz, grafik kartınızın sürücülerini güncel tutmayı unutabilirsiniz. Bu sürücüler neredeyse her zaman entegre hata düzeltmeleri ve sistem optimizasyonları içerir, bu nedenle onları güncel tutmak kesinlikle sizin yararınızadır.
Sürücülerinizi güncellemek için atacağınız adımlar, sahip olduğunuz GPU markasına bağlıdır. Bunu öğrenmek için Windows tuşuna ve R’ye basarak “cmd” sekmesini açın ve ardından “dxdiag” yazın. Sisteme genel bakış açılır ve işlem tamamlandığında, grafik kartınızın markasını ve modelini bulmak için display 1 sekmesine tıklayabilirsiniz.
Artık grafik kartınızın hangi marka olduğunu öğrenebilirsiniz, genellikle AMD, NVIDIA veya Intel olur. Her üç şirketin de bilgisayarınızın arka planında sessizce çalışacak ve sürücülerinizin her zaman güncel kalmasını sağlayacak programları vardır, bu programları indirin ve kurun.
3. Oyun Dışında Değişiklikler Yapın
Oyun içi video ayarlarını değiştirmeyi ve sürücülerinizi güncellemeyi denediyseniz, Windows veya LoL‘ün kendisinde değişiklikler yapma zamanı gelmiştir. Bu büyük bir harekettir çünkü böyle ayarlamalar yapmaya aşina değilseniz, sisteminize kalıcı bir zarar verebilirsiniz.
LoL‘ün CPU önceliğini ayarlamak için Görev Yöneticisini kullanabilirsiniz. Görev Yöneticisinin “işlemler” sekmesinde, LoL’ün .exe dosyasına sağ tıklayabilir ve oyunun önceliğini yüksek veya gerçek zamanlı olarak ayarlayabilirsiniz. İşlemcinin gücünü bir programa daha fazla ayırmak anında FPS artışı sağlar.
Ayrıca oyun içinde bulunmayan video ayarlarını değiştirmek için LoL’ün kurulum klasöründe bulunan yapılandırma dosyasını da ayarlayabilirsiniz. Örneğin “EnableGrassSwaying” öğesini 1‘den 0′a değiştirebilir, Inking‘i 0‘a ve PerPixelPointLighting’i 0‘a ayarlayabilirsiniz. Bu değişiklikler kare hızınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır, her birini derinlemesine inceleyin çünkü yapacağınız değişiklikler hasara neden olabilir.
Diğer Rehberlerimiz:
Fare Yumuşatma Nedir? Nişan Almayı Nasıl Etkiler?
Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.