CSGO Surf Nasıl Yapılır
Sörf haritaları hem CSGO‘da hem de Source‘ta çok popüler hale geldi. Kendi başınıza sörf yapmak istiyorsanız, önce birkaç ayar yapmanız gerekecek, aksi takdirde düzgün sörf yapamayacaksınız. Bu ayarlar hem CSGO ve CS Source hem de CS 1.6 için çalışacaktır.
CSGO‘da sayısız farklı gündelik oyun modu vardır. Kendinizi Harry Potter temalı bir haritada saklambaç oynarken bulabilir veya kendinizi bir sörf haritasının ritminde kaybedebilirsiniz.
CSGO Surf Nasıl Yapılır
Sörf haritası indirdiğinizde, oyunu başlatın ve geliştirici konsolunu (é) açın. Konsola girdikten sonra, ayarları değiştirecek aşağıdaki komutları yazın.
Daha fazla oku: CSGO Konsol Nasıl Açılır
CSGO & CS: Source Surf Ayarları
sv_accelerate 10
sv_airaccelerate 800
Varsayılan değerler
sv_accelerate 5.6
sv_airaccelerate 12
Asıl farkı yaratan sv_airaccelerate‘dir. Yaptığı şey oldukça basittir: Havadayken daha hızlı veya daha yavaş hızlanmanızı sağlar. Bazı sunucularda sv_accelerate ve sv_airaccelerate, yüksek veya daha düşük değerlere ayarlanmıştır. Örneğin sv_airaccelerate değeri 800 yerine 1000 olarak ayarlanmış olabilir.
Sv_airaccelerate değerini, istediğiniz zorluk derecesine göre de değiştirebilirsiniz.
Sörf zorlukları
- Zor: sv_airaccelerate 100
- Yarı sert: sv_airaccelerate 150
- Orta: sv_airaccelerate 200
- Kolay: sv_airaccelerate 400
- Eğlence: sv_airaccelerate 800
- Ekstra kolay: sv_airaccelerate 1000
Sv_accelerate‘in 10’un üzerindeki ayarları önermem, zahmetinizi abartılı hale getirecektir.
Sunucu bot eklerse ve bunları kaldırmak istiyorsanız, konsolda “bot_kick” komutunu kullanın.
Daha fazla oku: CSGO Konsol Kodları
CS 1.6 ve Condition Zero Sörf Ayarları
Bundan% 100 emin değilim, ancak aşağıdaki ayarları (cvars) yapmanız gerektiğini hatırlıyorum:
sv_airaccelerate 300
sv_airmove 10
Ekleyecek bir şeyiniz varsa, lütfen aşağıdaki yorumlara yazın.
CSGO Surf Ayarları Video
CSGO’da Sörf Nasıl Yapılır?
Hedef almak doğal bir yetenek olsa da sörf kesinlikle kazanılacak bir yetenek. Sörf yapmanın tüm ipuçlarını eğitimle öğrenebilirsiniz ve çoğu harita size iyi bir başlangıç yapmak için kılavuzlar içerir.
Bir rampaya atladığınızda, ilerlemek için aslında W tuşuna basmanız gerekmediğini fark edeceksiniz ancak yine de rampada kalmak için hareket tuşlarınızı kullanmanız gerekecek.
Herhangi bir hareket tuşuna basmadan rampalardan düşersiniz ve bunu önlemenin tek yolu doğru hareket etmektir. Bir rampa sola doğru kıvrılmışsa, sağa gitmek ve rampada kalmak için D‘ye basmak iyi bir fikirdir.
Bir rampanın alt kısımlarından kaymaya başlarsanız, hız kazanmaya başlarsınız ancak ivmeye ihtiyacınız olacağından atlamalar yapmadan önce rampanın en üst kısmına gitmeniz gerekir. Bu tür hareketler kamera açınızı kaydırarak yapılabilir. Sörf yaparken nereye gitmek isterseniz oraya bakmanız gerekir ancak ivmenizi korumak için yavaşça yapın.
Oyun modunun tüm mekaniklerinde ustalaştıktan sonra bile, çoğu sörf haritasını tek seferde tamamlayamayacaksınız. Her sörf sunucusu, üzerinde çalışmanız ve ustalaşmanız gereken farklı düzenler ve engeller içerecektir.
Oynadığınız haritaların video kılavuzlarını izlemek, iyi bir başlangıç yapmanıza yardımcı olabilir.
Bazı sörf haritaları, normal CSGO maçlarında bile daha hızlı hareket etmek için gerekli bir beceri olan Bunny Hop yapmanızı gerektirecektir. Sıralamalı maçlarınızda da bu beceriyi kullanabileceksiniz, bu da daha hızlı gitmenizi sağlayacak.
Daha fazla oku: CSGO Bunny Kodu
Diğer CSGO Yazılarımız
Sörf haritaları hem CSGO‘da hem de Source‘ta çok popüler hale geldi. Kendi başınıza sörf yapmak istiyorsanız, önce birkaç ayar yapmanız gerekecek, aksi takdirde düzgün sörf yapamayacaksınız.
CSGO, “CS Global Offensive” nin kapsamlı bir uzantısı olan “Counter-Strike” serisinin en çok satan ürünüdür. Oyunun geliştiricileri Valve ve Hidden Path Entertainment’tır ve oyun Ağustos 2012’de piyasaya sürüldü. Bu benim dahil dünyanın her yerinden pek çok insanın sevdiği bir oyun. Arkadaşlarınla oynayabilirsin.
Kaynak: dotesports.com/counter-strike/news/how-to-play-surf-maps-and-servers-on-csgo
Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.