Teknoloji

Neden Antivirüs Programlarına Para Ödememelisiniz?

Son güncelleme:

Yazar:

Microsoft’un antivirüs programı Windows Defender artık McAfee ve Norton gibi ücretli antivirüs programları ile aynı seviyede.

Artık antivirüs yazılımı için ödeme yapmanıza gerek yok. Doğrudan Windows 10’da yerleşik olarak bulunan ücretsiz bir hizmet olan Microsoft’un Windows Defender’ı yıllardır paranızı toplayan ücretli antivirüs / antimalware programları kadar iyidir.

Birçok PC kullanıcısı antivirüs yazılımı için ödeme yapmaya iki nedenden dolayı alıştı: kaliteli ve ücretsiz alternatifler azdı, Microsoft, güvenliği Norton, Kaspersky ve diğer birçok üçüncü taraf satıcıya bırakarak Windows üzerinden minimum koruma sundu. Windows’un ilk antivirüs programı o kadar berbattı ki, Aralık 2013’te AV-test.org, 23 antivirüs satıcısının Windows 8.1 kullanarak kötü amaçlı yazılım örneklerini ne kadar iyi engellediğini test etti, Microsoft Defender sonuncu olarak bitirdi

Bilgisayarınızı Korumak İçin Neden Windows Defender Kullanmalısınız?

İki ayrı antivirüs test merkezi AV comparatives ve AV test’in test ettiği Windows Defender neredeyse en üst sıralarda yer aldı.

AV comparatives testinde Microsoft, herhangi bir kötü amaçlı yazılımın test sistemlerini ele geçirmesine izin vermeyen dört yazılımdan biriydi (toplam on altı satıcıdan). Test bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlardan korumayan satıcılar arasında McAfee ve Symantec gibi büyük isimler vardı. (Kötü amaçlı yazılım ve koruma mekanizmaları sürekli olarak gelişmektedir. AV karşılaştırmaları, zaman içindeki ortalama koruma düzeyini göstermek için testlerini Şubat – Mayıs 2019 arasında gerçekleştirdi).

Av comparatives testi sonuçları

Adil olmak gerekirse, AV comparatives testinde Windows Defender birkaç zayıflık gösterdi. Testler, Defender’ın kötü amaçlı yazılımı hemen tanımlamadığı ve kullanıcıdan dosyayı yüklemek için izin istediğini gösterdi. Kullanıcılar muhtemelen kötü amaçlı yazılımın sisteme girmesine izin verme eğiliminde olacaktır. 

AV test, Haziran 2019 antivirüs grubu testinde Windows Defender’ı en iyi program olarak derecelendirdi. Sitelerin gönderdiği her kötü amaçlı yazılımı hatasız bir şekilde yakaladı. AV test, grup testinde Defender’a 6 üzerinden 6 puan verdi, Defender’a Nisan 2019Şubat 2019Aralık 2018 ve Ekim 2018 testleri için de aynı puanlar verildi.

AV Test’in Haziran 2019 değerlendirmesi

Tarihsel olarak, Microsoft, yeni ortaya çıkan saldırılarla mücadele etmek için yeterince hızlı ve etkili bir şekilde tepki veremiyordu. Defender’ın üçüncü taraf testlerinde tekrarlanan başarısı, Microsoft’un bu engelleri aştığını kanıtlıyor.

AV test ayrıca Defender’ı, uygulama yükleme ve dosya kopyalama gibi performans açısından endüstri ortalamasının üzerinde sıraladı; bu Defender‘ın aynı karşılaştırmalarda düşük performans gösterdiği Nisan ayındaki AV comparatives testine göre önemli bir gelişme oldu. 

SELab, kötü amaçlı yazılım önleme programları listesinin en üstünde Defender’ı sıraladı. Rapor, Defender’a %100 doğruluk oranı verdi. En iyi antivirüs testi ajansları arasında Defender, üçte üç puan aldı.

Birçok test sonucu, Windows Defender’ın bilgisayarınızı virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan korumak için yeterince iyi olduğunu gösterdi. Elbette güvenlik sadece antivirüs kullanmak ile bitmez, bilinmeyen bağlantılara ve eklere tıklamamak gibi her zaman bilinçli olmalısınız.

Windows Defender’a Ücretsiz Antivirüs Seçenekleri Nasıl Eklenir?

Belki hâlâ ikna olmadınız. Ekstra bir kötü amaçlı yazılımdan koruma katmanı istiyorsanız, Defender bunu da kolaylaştırdı.

Eskiden, iki antivirüs programı çalıştırmak kötü bir fikir olarak görülüyordu. Windows 10, seçtiğiniz kötü amaçlı yazılımdan koruma programını çalıştırmanıza ve ikincil önlem olarak tehditleri düzenli olarak kontrol etmesi için Defender’ı yerinde bırakmanıza olanak tanır. (Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Güvenliğine gidin ardından Virüs ve tehdit koruması‘na tıklayın. Windows Defender Antivirüs Seçenekleri‘ne ilerleyin ve periyodik taramanın açık olduğundan emin olun).

Kim Antivirüs Programlarına Para Vermeli?

Hâlâ ücretli bir virüsten koruma ve kötü amaçlı yazılımdan korumak istemenizin nedeni, düzenli bir pakete bağlı daha fazla hizmet istemenizdir. Bazı firmalar, VPN’ler, parolalarınız ve diğer kritik belgeleriniz için çevrimiçi kasalar sunarak geleneksel koruma yöntemlerinin ötesine geçti.

Windows, Windows Defender ve kilitlenip güvenli hale getirilebilen korumalı klasörler dahil olmak üzere fidye yazılımları durdurmaya yardımcı olan kendi ücretsiz korumalarına sahiptir. Hiçbir şey mükemmel değildir ve hiç kimse yeni bir saldırının Windows’un korumalarını kıramayacağını kesin olarak söyleyemez ancak bu argüman ücretli hizmetler için de geçerlidir. 

Bu tür hizmetler için ödeme yapmaya devam etmek istiyorsanız, sorun değil ancak paradan tasarruf etmenin bir yolunu arıyorsanız, mevcut ücretli antivirüs aboneliğinizi Windows Defender lehine kesmek, iyi ve sert bir görünüme değer.

Yorum Yazın

Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.

İlginizi çekebilir

Exit mobile version