Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama

Avatar for Kerem

Son güncelleme:

Yazar:

Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama

Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama nasıl yapılır? Kopyalanmayan Yazılar Nasıl Kopyalanır? gibi soruları bu yazıda ayrıntılı bir şekilde cevaplayacağız.

İnternete sahip olma fikri, bilgiyi özgürce paylaşma ihtiyacının bir sonucuydu. Yıllar içinde web sitesi geliştiricileri web sitelerinden bilgilerin kopyalanmasını devre dışı bırakmanın birkaç yolunu buldu. Ancak ne yapmanız ve nereye bakmanız gerektiğini biliyorsanız, bu tür engeller istediğinizi elde etmenizi engelleyemez.

Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama

Makale Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama

Web sitelerinin kopyalamayı ve sağ tıklamayı devre dışı bırakmak için kullandığı en yaygın yol JavaScript‘dir, diğerleri metin seçimini devre dışı bırakmak için basit stil özellikleri kullanır.

Şahsen, ziyaretçilerinize kötü bir deneyim yaşattığı için bu kısıtlamaları web sitenize uygulamanızı tavsiye etmem.

Aşağıda metin seçimini ve / veya sağ tıklamayı devre dışı bırakan bir web sitesinden içerik kopyalamanın yollarından bazıları verilmiştir.

JavaScript’i tarayıcıdan devre dışı bırakın

JavaScript’i tarayıcıdan devre dışı bırakın

Web sitesi kaynak kodundan kopyalayın

Web siteleri Hiper Metin İşaretleme (HTML) dilinde yazılır. Bu kod devre dışı bırakılmamışsa web sitesinde sağ tıklanarak ve “Kaynağı görüntüle” seçilerek görüntülenebilir. Yeni başlayanlar için bu işlem kafa karıştırıcı olacaktır.

Web sitesinde sağ tıklama özelliği devre dışı bırakıldıysa aşağıda gösterilen örnekteki URL‘yi kaynak kodlarını görmek istediğiniz URL ile değiştirin.

  • view-source:https://sayfalinki.com

Koda eriştiğinizde, istediğiniz bilgileri kolayca alabilir ve kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

reklam

İnceleme elemanından seçin

Az miktarda metin kopyalamak istiyorsanız bu yöntemi tavsiye ederim. Web sitesinde sağ tıklama etkinse ancak metni seçemiyorsanız, metne sağ tıklayın ve “Öğeyi İncele” yi seçin Web sayfasının kaynak kodlarını içeren küçük bir pencere açılacaktır.

Tek görev, çoğunlukla “<p> </p>” kodunun tuttuğu kodların içinde rahatça kopyalayabileceğiniz metni bulmak olacaktır. Kafa karıştırıcı olduğunu biliyorum ama anlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resme bakın.

Proxy Sitelerini Kullanın

JavaScript‘i tarayıcı ayarlarından devre dışı bırakmak istemiyorsanız, bazı proxy web siteleri web sitesine erişmeden önce JavaScript‘i devre dışı bırakma seçeneği sunar.

Bu hizmeti sunan birçok web sitesi var, arama motorunda “ücretsiz proxy web sitesi” diye arama yapın ve ilk çıkan sonuca tıklayın.

Web sitesini PDF olarak yazdırın

Bu işlem için CTRL + P tuşuna basarak veya PDFCreator gibi PDF programları yüklemeniz gerekir. Programları yükledikten sonra istediğiniz web sayfasını kolayca PDF olarak yazdırabilir ve ardından istediğiniz içeriği kopyalayabilirsiniz.

CSS kullanıcı seçim özelliğini devre dışı bırakın

CSS yani Cascading Style Sheets, web sitesinin nasıl göründüğünü, renklerini, yazı tiplerini vb. tanımlayan yazılım dilidir. Bu yöntem metin seçimini engelleyen bir web sitesinde metin seçimini aktifleştirmek için kullanılır.

Öğe inceleme penceresini kullanarak bu özelliği CSS‘de bulun. Devre dışı bırakmak için user-select kodunu CSS penceresinde bulun ve yanındaki tik işaretine basarak kaldırın.

İçeriğin ekran resmini alın

Bu özellik sayesinde istediğiniz her şeyi kopyalayabilir ve resimlere yazılmış metinleride indirip kopyalayabilirsiniz. OCR yani “Optik Karakter Tanıma” teknolojisini kullanarak, görünür tüm metni düzenlenebilir bir metin olarak çıkarabilir ve metni kopyalayabilir.

Bir web sitesinden herhangi bir bilgiyi kopyaladığınızda kaynağını göstermek her zaman en doğrusudur.

Diğer Rehberlerimiz

Makale Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

reklam

PUBG Mobile Mikrofon Sorunu

Mouse Hız Testi

Şekilli Nick Yazma

St Ne Demek?


Bu bilgileri kaybetmemek için CTRL + D tuşuna veya URL kısmında yer alan yıldız işaretine tıklayarak sayfaya yer işareti ekleyebilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.