Haber

Bir Şirket Yüz Tanıma Teknolojisini Kullanarak Kadın Çalışanları Taciz Etti

Tarih:

Yazar:

Silikon Vadisi’ndeki bir gözetim şirketi, bir satış direktörünün kadın işçileri taciz etmek için şirketin yüz tanıma sistemini kullanmasının ardından cinsiyetçilik ve ayrımcılıkla suçlanıyor. Ocak ayında 1.6 milyar dolar değerlenen Verkada, ofisini güvenlik kameralarıyla donatıyor.

Geçen yıl, satış müdürü kadın işçilerin fotoğraflarını çekmek için bu kameralara erişti ve onları cinsel içerikli şakaların yanı sıra #RawVerkadawgz adlı bir Slack kanalında yayınladı. Olay ilk olarak IPVM tarafından rapor edildi ve bağımsız olarak Vice tarafından doğrulandı.

Çalışanlar IPVM‘ye çoğu Danville’de büyüyen ve lisede birlikte futbol oynayan satış ekibinde üst pozisyonlarında bulunan bir grup erkeğin cinsiyetçilik kültürüne katkıda bulunduğunu söyledi.

Yüz Tanıma Teknolojisini Kullanarak Kadın Çalışanları Taciz Etti

Bir Şirket Yüz Tanıma Teknolojisini Kullanarak Kadın Çalışanları Taciz Etti

Vice raporuna göre satış müdürü Slack’e “Yüz eşleşmesi … bana bir f******* bul” diye yazdı. Gönderi, çalışanların Verkada güvenlik kameralarından alınan görüntülerinin yanında paylaşıldı. 

Vice, “Yüz arama adı verilen bir veritabanında ki bir bireyi tam olarak tespit edebilir, örnekte aranan yüz ağzı tamamen açık bir Verkada çalışanına aitti” dedi.

Slack olayı insan kaynaklarına bildirildikten sonra Verkade CEO’su Filip Kaliszan Slack çalışanlarına iki seçenek verdi: şirketten ayrılmak veya hisse senedi opsiyonlarını arttırmak. Hepsi kalmayı ve hisse senedi opsiyon kesimi almayı seçti.

23 Ekim’de Kaliszan, çalışanlara olayı ele alan bir e-posta gönderdi. “Olayın farkına varır varmaz, ne olduğunu ve kimin sorumlu olduğunu anlamak için kapsamlı bir soruşturma başlattık” diye yazdı. “Bu soruşturma, olayı kışkırtmaktan bir kişinin sorumlu olduğunu ve ekibin diğer dokuz üyesinin Slack kanalının parçası olduğunu ortaya çıkardı. 

Biz farkına vardığımızda, Slack kanalı silinmişti; kurtarmaya çalıştık ama başaramadık. Bununla birlikte, tüm katılımcılar derhal olaydaki rolleriyle orantılı cezalarla cezalandırıldı. Şirketimizin tarihindeki en büyük mali cezayı verdim” dedi.

Verkada yönetim kurulu başkanı Hans Robertson, kasıtlı olarak satış ekibini işe aldığını ve Verkada’nın stratejisinin “kültürü eğlenceli hale getirmek” olduğunu kamuoyuna açıkladı.

Verkada, Juul Labs, Equinox ve Red Lobster gibi müşterilerinin kolluk kuvvetleriyle çalışmadığını söyleyerek kendisini Amazon’un gözetim sistemi Ring’den farklılaştırmaya çalıştı. 

Bir Verkada sözcüsü e-posta ile gönderilen bir açıklamada şunları söyledi: “Verkada cinsel tacize veya uygunsuz davranışlara tolerans göstermez. Bu münferit olay araştırıldı ve ilgili tüm bireyler buna göre disipline edildi. 

Bu süreç, olaydan etkilenen kadınlarla birlikte çalışan İK departmanımızı içeriyordu. Hareket tarzımızı desteklemelerini ve işlerinde kendilerini güvende ve rahat hissetmelerini sağlamak için kişisel kaynaklar sağladı. “

İlginizi Çekebilir

DeepFake Nedir, Nasıl Yapılıyor Ve 5 DeepFake Programı Önerisi

Bu Uygulama Sizi Pixar Karakterine Dönüştürüyor (10 Eğlenceli Fotoğraf)

Bilim Adamları Boston Dynamics Robodog’u Çernobil’e Gönderiyor

ABD’deki Bozuk McDonald’s Dondurma Makinelerini Takip Eden Genç

İran ve Rusya, ABD Seçmen Kayıt Verilerini Çaldı

İtfaiyeciler Ateş Topu Fırlatan Dronelar Kullanıyor

Kaynak: theverge.com/2020/10/26/21535089/surveillance-company-verkada-harassed-female-employees

Yorum Yazın

Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.

İlginizi çekebilir

Exit mobile version