Nvidia NOW Nedir? Hangi Oyunlar Var? Tüm Detaylar
Nvidia NOW Nedir? Nvidia Now’da Hangi Oyunlar Var? gibi soruları bu yazıda ayrıntılı bir şekilde cevaplayacağız.
2020’nin başlarında Nvidia, mobil, bilgisayar ve kendi Shield TV platformlarında çalışan bulut oyun hizmeti olan NVIDIA GeForce Now‘ın tüketici sürümünü piyasaya sürdü.
Bu yazıda GeForce Now nedir, maliyeti nedir ve hangi cihazlarda çalışır? gibi soruları cevaplayacağız.
Nvidia NOW Nedir?
Nvidia GeForce Now, oyunları oynadığınız ve desteklenen cihazlardan birine internet üzerinden akış yaptığınız bir bulut oyun hizmetidir (Google Stadia, xCloud , Shadow veya PlayStation Now gibi).
Size en yakın olan sunucuya eriştiğinizde, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan sunucularda çalışır ayrıca hangi üyelik planını seçtiğinize bağlı olarak oyunlar, piyasadaki en iyi Nvidia grafik kartlarında (RTX) çalıştırılır böylece donanımınızın özellikleri ne olursa olsun en iyi şekilde görünürler.
Rakiplerinin çoğunun aksine GeForce Now size oyun satmaz veya kendi oyun kitaplığına erişim sağlamaz. Bunun yerine sahip olduğunuz oyunları oynamak için Steam, Epic Games Store, GOG, Origin, Uplay ve diğer çevrimiçi hesaplarınızla bağlantı kurar.
Activision ve Bethesda gibi bazı yayıncılar, oyunlarının çoğunun GeForce Now aracılığıyla kullanılmasını engelliyor bu nedenle tüm oyunlar mevcut değil, ancak Nvidia Now‘daki oyun sayısı bir hayli fazla, aşağıda hangi oyunlar olduğuna değineceğiz.
NVIDIA GeForce Now Hangi Cihazlarda Çalışır?
Nvidia GeForce Now şirketin kendi Shield TV set üstü kutuları aracılığıyla oynanabilir veya PC, Mac ve Android‘de uygulama aracılığıyla erişilebilir.
NVIDIA GeForce Now uygulaması, 2 GB RAM‘a ve Android 5.0 sürümüne sahip herhangi bir Android cihaz ile uyumludur. Ne yazık ki şu anda iOS uyumlu GeForce Now uygulaması yok.
Nvidia Now Kaç TL?
Nvidia GeForce Now için iki üyelik seçeneği vardır ve en iyi haber, bunlardan birinin ücretsiz olmasıdır.
Ücretsiz üyelik, uyumlu oyunlarınızdan herhangi birini tek seferde 1 saate kadar oynamanıza olanak tanır fakat oynamak için sıra beklemeniz gerek (sıra ortalama 1-2 saat içinde size geliyor).
Founders olarak adlandırılan ücretli üyeler, uzatılmış oturum süresi, öncelikli erişim elde eder ve oyunlar RTX kartları ile oynanır. Founders aboneliği şu anda aylık 74.9 TL tutarındadır.
NVIDIA GeForce Now’da Hangi Oyunlar Var?
Yukarıda belirtildiği gibi GeForce Now hizmetinin en önemli özelliği kendi oyunlarınızın sizin için mevcut olmasıdır. Steam, Origin, GOG, Uplay veya başka bir çevrimiçi kitaplıkta oyununuz varsa, bunların çoğunu uzaktaki makineye kurabilir ve istediğiniz zaman oynayabilirsiniz. Hatta bazıları önceden yüklenmiş olduğundan oynamadan önce kurulmalarını beklemenize gerek kalmaz. Güncel desteklenen oyunların listesini burada bulabilirsiniz.
Ayrıca Nvidia Now, oynaması ücretsiz olan oyunları destekleyen tek bulut oyun hizmetidir.
Bazı oyunlar artık oyun içi görüntüleri yakalamanıza ve paylaşmanıza olanak tanıyan Nvidia Highlights‘ı destekliyor. Buna Fortnite, Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, Kingdom Come: Deliverance ve bu listede görebileceğiniz diğer birçok oyun dahildir.
Nvidia Now Kaydettiğim Dosyalar Nerede Saklanıyor?
Tüm kaydettiğiniz dosyalar bulutta depolanır, böylece istediğiniz zaman kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Nvidia Now Minimum İnternet Gereksinimleri
Nvidia GeForce Now, akış sırasında uyarlanabilir bit hızını kullanır böylece görüntü kalitesi mevcut internet hızınıza göre ayarlanır.
NVIDIA NOW, minimum 20Mbps geniş bant hızı gerektirir ancak 720p 60fps‘de oynamak istiyorsanız 50Mbps önerilir. Kararlı bir 1080p 60fps deneyiminin keyfini çıkarmak için minimum 75Mbps‘ye ihtiyacınız var. Nvidia ayrıca sunucularının 30 ms ping süresini geçmediğini iddia ediyor (Gerçektende öyle).
Nvidia NOW Hangi Ülkelerde Var?
GeForce Now, Türkiye, ABD, İngiltere ve Orta Avrupa dahil olmak üzere dünya çapında 40 ülkede kullanılabilir. Buradan Nvidia GeForce Now’a kaydolabilirsiniz.
Diğer Rehberlerimiz
Nvidia Now Sistem Gereksinimleri
Disney PLUS Nedir? Türkiye’de Var Mı? Netflix’ten Farkı Nedir? için tıklayın.
TecLab İncelemesi: NVIDIA GeForce RTX 3090, RTX 3080’den %10 Daha Hızlı
Bu bilgileri kaybetmemek için CTRL + D tuşuna veya URL kısmında yer alan yıldız işaretine tıklayarak sayfaya yer işareti ekleyebilirsiniz.
Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.
Yorum Yazın