Sosyal Medya

Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Snapchat kullanıcı adı nasıl değiştirilir? Snapchat isim değiştirme nasıl yapılır? gibi soruları bu yazıda cevaplayacağız.

Son güncelleme:

Son zamanların gözde sosyal medya uygulaması olan Snapchat, günümüzün moda paylaşım merkezi haline geldi. Dilediği kişiye fotoğraf ve video gönderebilme özgürlüğüne sahip olan kullanıcılar, kilometrelerce uzakta olan yakınlarına bile saniyeler içerisinde ulaşabiliyor. Snapchat’i diğer sosyal medya uygulamalarından ayıran en büyük özelliği, paylaşılan snaplerin tekrardan görüntülenemiyor olmasıdır. Ayrıca bu paylaşılan snapler belli bir süre sonra kendiliğinden siliniyorlar. Aynı zamanda story tarzında olan fotoğraf ve videolar ise 24 saat sonrasında artık görüntülenemiyor.

Kullanıcılar, Snapchat hesaplarını ilk kurdukları zamanlarda kullanıcı adlarını dikkat etmeden seçim yapabiliyor. Eskiden kullanıcı adı değiştirilemezdi ve kullanıcılar yeni bir hesap açmak zorunda kalırdı ancak yeni güncelleme ile artık Snapchat kullanıcı adı yılda bir kez değiştirilebilir.

Snapchat İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

Snapchat kullanıcı adı nasıl değiştirilir?
  • Snapchat uygulamasını açın.
  • “Hesabım” sekmesi altındaki “Kullanıcı Adı” seçeneğine tıklayın.
  • Ardından “Kullanıcı Adını Değiştir” seçeneğine tıklayın.
  • Kullanmak istediğiniz yeni kullanıcı adını yazın ve “İleri”ye tıklayın.
  • Son olarak, yeni kullanıcı adınızı doğrulamak için şifrenizi girin ve “Onayla” düğmesine tıklayın.

Snapchat adınızı değiştirmek istiyorsanız:

  • Snapchat hesabınıza giriş yapın.
  • Orta üst kısımdaki Emoji işaretine dokunun.
  • Ekranın sağ üst kısmında bulunan Ayarlar simgesine tıklayın.
  • İsim seçeneğini seçin. Çıkan ekranda isminizi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

İsim değişikliği sonrasında artık o isim ile görüneceğinizden dolayı aslında kullanıcı adı değiştirmiş gibi oluyorsunuz.

Kullanıcı Adı Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kullanıcı adı oluşturma esnasında, Snapchat herhangi bir kural ortaya koymuyor. İsim seçimi tamamen sizin tercihinize kalmış durumda. Ancak kullanıcı adı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, ilerleyen zamanlarda da kullanabileceğiniz bir ad seçimi yapmış olmanızdır. Ayrıca başka bir kullanıcı tarafından kullanılan kullanıcı adını almanız mümkün değildir. Kullanıcı adı seçiminde genellikle isim ve soyisim kullanılması gerektiği öneriliyor. Bu sayede ilerleyen zamanlarda seçeceğiniz isimden pişman olma riskiniz de azalacaktır. Anonim bir hesap oluşturmak istiyorsanız herhangi bir takma adınızı veya sevdiğiniz bir karakterin ismini kullanıcı adınız olarak ayarlayabilirsiniz.

Eğer çıkış yaptığınız Snapchat hesabınızın kullanıcı adını hatırlamıyorsanız mail adresi ile giriş yapmayı denemenizde fayda var. Mail adresi ile giriş sonrasında kullanıcı adınızı görüntüleyebilirsiniz. Ancak hesabınıza hiçbir şekilde giremiyor ve mail adresi, telefon numarası gibi diğer hiçbir bilgiyi bilmiyorsanız eskiden almış olduğunuz maillere göz atabilirsiniz. Mail adresini bulduktan sonra Snapchat, sisteme giriş yapmanız için şifre isteyecektir. Şifrenizi de unuttuysanız bu linke tıkladıktan sonra sayfada bulunan Şifremi Unuttum kısmına tıklayarak kolayca şifre sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Telefon numarası, mail adresi, kullanıcı adı gibi bilgilerin hiçbirini bilmiyorsanız ne yazık ki hesabınıza giriş yapamazsınız.

Yorum Yazın

Hypasos, yüksekte anlamına gelen “hypsos”un Türkçeleştirilmiş versiyonudur.

İlginizi çekebilir

Exit mobile version